OBITUARY

 

MN. PERE HUGAS I OLIVERAS, rector de Sant Martí d'Empúries, va morir el 19 de gener de 2019, als 93 anys, a la residència Bisbe Sivilla de Girona.

Exercí el ministeri presbiteral en aquesta parròquia des de finals de l'any 1994 fins al 12 de setembre de 2014, data del seu 89è aniversari, en compliment de la jubilació canònica que rebé formalment per escrit del bisbe Monsenyor Francesc Pardo i Artigas.

El diumenge anterior, 7 de setembre de 2014, els fidels de la Parròquia, acompanyats per molta gent de L'Escala i d'altres indrets li feren un emotiu i merescut homenatge de comiat. El temple estava ple de gom a gom.

 

Mn. Pere Hugas i Oliveras va néixer a Jafre el 12 de setembre del 1925. Va fer els estudis eclesiàstics al seminari de Girona. Va ser ordenat prevere l’1 de juliol del 1951 a l’església de Sant Esteve del monestir de Banyoles pel bisbe Monsenyor Josep Cartañá i Inglés. Va exercir el ministeri presbiteral com a vicari de Cassà de la Selva. El 1952 com a regent de Beget i Rocabruna.

El 1954 va ser nomenat ecònom de Pujals dels Cavallers i Pujals dels Pagesos fins al 1956, quan va ser nomenat rector de Juià. El 1967 va ser adscrit a Breda i nomenat ecònom de Grions i un any més tard, regent de Viabrea.

L’any 1976 va rebre el nomenament d’ecònom de Santa Cristina d’Aro i encarregat de Romanyà de la Selva i Sant Cebrià dels Alls. Des de l’any 1978 fins al 1981 va ser arxipreste de l’arxiprestat de la vall d’Aro. Des del 1984 fins al 1995 va ser nomenat rector de Santa Cristina d’Aro, Romanyà de la Selva i Sant Cebrià dels Alls i el 1993, també de Solius.

L’any 1995 va ser nomenat rector de Sant Martí d’Empúries, servei que va exercir fins a l’any 2014, quan va ser jubilat. Residia a la residència sacerdotal Bisbe Sivilla de Girona, on va morir el dissabte, 19 de gener de 2019.

L’enterrament tingué lloc, el dilluns 21, a les quatre de la tarda, a Jafre. La cerimònia molt emotiva, la presidí el bisbe de la Diòcesi, acompanyat d'una vintena de capellans i una gran participació de persones de Sant Martí d'Empúries, de L'Escala i d'altres indrets.

Gràcies Mn Pere. Preguem per la seva ànima. Pregui també vostè per nosaltres. I que al cel ens hi retrobem !

                                                       

                                 * * *         

 

Joan Ribera Batllori, nascut a l'Armentera l'any 1936 i resident a l'Escala, ens ha deixat el dia 9 de gener de 2019 a l'edat de 82 anys. Casat amb Maria Alemany Blanch tingueren quatre filles.

Havia format part del “Consell Parroquial de Sant Martí d'Empúries” i també participà en l'Agrupació “Amics de la Parròquia” i en d'altres activitats.

L'enterrament es feu a la Parròquia de Sant Martí d'Empúries el dia 11 de gener de 2019.

Des d'aquí donem i participem en el més sentit condol a la seva família.

"Adéu, Joan, et recordarem sempre".

                                                    *  *  *                                               

 Pere Pau Cos, home de fe i evangeli, ha mort a Girona el dia 24 de juny de 2015, a l'edat de 79 anys. L'Eucaristia de comiat s'ha celebrat el 25 de juny a la Parròquia de Santa Maria de Colomers, on va nèixer, acompanyat de la seva esposa Maria Dolors, família i molts amics.

Era membre del "Consell Parroquial" des del seu inici, dirigia el cant a les celebracions dominicals i formava part, també, de l'Agrupació "Amics de la Parròquia de Sant Martí d'Empúries".

Ara i aquí, ens unim al condol de la seva esposa Maria Dolors i família, i li diem "adéu i fins sempre".


                                                 *  *  *

Pere Coll i Puig, vidu de Montserrat Batllori i Serra.

Morí el dia 1 de gener de 2012 a l'edat de 94 anys. Residia a Sant Martí d'Empúries. Fou enterrat al cementiri de la mateixa Parròquia el dia 3 de gener.

Donem el més sentit condol a la seva filla i família.

                                                *  *  *

Xita de Ventós i de Rocafiguera, veïna d'Empúries.  

Morí a Barcelona el dia 12 de gener de 2009. Fou enterrada a Sant Martí d'Empúries.

Donem el més sentit condol a la seva família.

                                         * * * 

Joaquim Alay Calmó morí a l'Escala, el dia 24 de novembre de 2009.

Era natural d'Albons i residia a Sant Martí d'Empúries. Tenia 63 anys. Estava casat amb Maria Coll Batllori (Restaurant Can Coll).

L'enterrament tingué lloc a Sant Martí d'Empúries el dia 26-11-2009.

Des d'aquí donem el més sentit condol a la seva vídua i família.

                                         * * *

Pablo de Escauriaza Areilza morí a Marbella, el dia 10 de desembre de 2008. Fou inhumat a Bilbao. Residia a l'Escala.

Formava part de l'Agrupació "Amics de la Parròquia de Sant Martí d'Empúries".

Donem el més sentit condol a la seva família i "Adéu, fins sempre" a ell li diem.

                                   ......................

Esquela de la secció de necrològiques del diari La Vanguardia del dia 13 de desembre d'enguany:

 

                                                            *  *  *

Maria Dolors Magret i Ros ha mort a Girona el dia 1 de novembre de 2008, a l'edat de 68 anys, estimada i acompanyada per la seva família i amics. Residia a l'Escala.

Era la secretària del "Consell Parroquial de Sant Martí d'Empúries" i també formava part de l'Agrupació "Amics de la Parròquia de Sant Martí d'Empúries".

Des d'aquí donem el més sentit condol a la seva famíla i a ella li diem: "Dolors, et trobarem a faltar. Tú, recorda't de nosaltres!".

                                                 *  *  * 

Pere Capdevila i Garriga, home de Fe i Evangeli, ha mort a Barcelona  el  dia  14 d'agost de 2008, a l'edat de 85 anys, estimat i acompanyat per toda la seva família i amics.

Era membre del "Consell Parroquial de Sant Martí d'Empúries" i també formava part de l'Agrupació "Amics de la Parròquia de Sant Martí d'Empúries".

Des d'aquí donem el més sentit condol a la seva famíla i a ell li diem: "Adéu, et recordarem sempre!".

 

I quan vingui aquella hora de temença/en què s'acluquin aquests ulls humans/obriu-me'n, Senyor, uns altres de més grans/per contemplar la vostra faç immensa./Sia'm la mort una major naixença!

(Joan Maragall)

 

"Oh, mort, quanta Vida veig en tu"

Pilar Tous de Cirera 

                                   *  *  *

Ildefons Pujol i Verdaguer va morir el passat dia 5 d'octubre de 2007, a l'edat de 44 anys, a l'Escala.

Era membre del "Consell Parroquial" de Sant Martí d'Empúries, formava part de l'Agrupació "Amics de la Parròquia de Sant Martí d'Empúries" i fou impulsor de la Web i encarregat de premsa de la Parròquia. Col·laborava en la preparació del programa i activitats del proper V Centenari del Temple de Sant Martí d'Empúries, que se celebrarà des del dia 10 de novembre de 2007 fins el 13 de gener de 2008.

La seva sobtada mort ens va deixar a tots commoguts, amb el cor compungit.

En el ram del comerç era conegut com "en Finques Fonsu" i anteriorment com "el de l'Agència El Tura".

Ara i aquí, ens unim al condol de la família, i li diem "adéu i fins sempre".

                                        ...................


Tenint en compte l'estima i consideració que se li tenia, transcrivim una nota de la secció de necrològiques del Diari de Girona, del dia 6 d'octubre, signada per Vicenç Folgado:
 

Ildefons Pujol i Verdaguer - Empresari


Fa un moment que m'han trucat, una més de tantes trucades si no fos que..., però aquesta ha sigut prou impactant, i és que era per notificar-me que l'amic i col·laborador Ildefons Pujol i Verdaguer ha mort aquest matí a l'edat de 44 anys. El dimarts ens vam trobar al dispensari, ell hi havia anat per curar-se una insignificant ferida en el peu (d'aquí que digui impactant), on en companyia de la seva tia Teresa vam estar bromejant. L'Ildefons, més conegut com "en Finques Fonsu", sempre ha sigut una persona molt jovial i bromista..., una que feia sempre era dir “soc una persona de pes”, es referia a la seva complexió.

Des del grup d'Escalencs Independents (del que ell formava part) donem el condol a la família, li donem el nostre adéu i en to més seriós podem afirmar que ens ha deixat un pes gros” humanament parlant. Descansi en pau.

 

 

 

 

 

Gallery
Inferior