DONEM-NOS LA PAU

 

He llegit en una revista,que em mereix tota la credibilitat, que en algunes esglésies del nostre país, hi ha persones que, per qüestió de diferència ideològica, no donen la pau al qui tenen al costat. Que trist ho he trobat. Recordem què ens diu Jesús a l'evangeli: Si en anar a presentar l'ofrena recordem que tenim quelcom contra un germà, anem a fer les paus, i després tornem a fer l'ofrena.

Precisament el ritu de la pau el podem considerar com una reafirmació d'aquesta norma evangèlica. Potser a vegades ho farem amb una certa rutina, sense aprofundir en el que representa aquest ritus. Però el qui pren aquesta actitud negativa, sí que s'adona del que representa. I aquest rebuig no pot ser ni sa ni bo.

Tothom pot tenir la seva manera de pensar, la seva ideologia, que no sempre han de ser concordants amb el pensament ni amb la ideologia dels demés o simplement amb la nostra. Però si volem que es respecti el nostre pensament i la nostra ideologia, també estem obligats a respectar la dels altres.

Si en tot moment hem d'admetre la diversitat en les qüestions que són opinables, més ho hem de fer en la nostra participació en la Eucaristia. Precisament aquí, al peu de l'altar i a la presència de Crist amb qui ens volem identificar, quan se'ns ofereix en el banquet eucarístic, es la millor ocasió per fer les paus amb tothom. Si no ho fem així, com ens podem acostar a rebre el Cos del Senyor, si acabem de rebutjar el germà pel fet de tenir opinió diversa en temes que son opinables?

        

Enric Mirambell (Suplement full parroquial Carme/Mercadal de Girona, 06/05/2018)